Konstigt hur lagar kan tolkas och vändas ut och in på.

Allmänt | 2012-08-11 | 15:54:32 Kommentera här! » 0 st

Är det inte det? 

Enligt en ny lag som kom 1 augusti så ska en häst ha tillgång till daglig utevistelse och kunna röra sig fritt i sina naturliga gångarter. Sedan finns det självklart undantag som med alla andra lagar; t ex pga väder, markförhållanden, skador eller om man är på besök någonstans...

Trots att den här lagen finns så är det så himla många, speciellt elitryttare, som inte har sina hästar ute alls pga skaderisken. Jag kan förstå det till viss del, det är mycket pengar och mycket arbete de lägger ner men vad tusan. Det vore väl lika grymt som att låsa in en friidrottare på toppnivå för att förhindra trafikolyckor eller minska halkrisken? 

Jag vet att t ex Zetterman är en familj som gått ut med att de tolkar lagen och tycker att en timma i skrittmaskin tillgodoser lagen.


Ibland har jag tänkt själv att "va faan, ska han inte klara av att gå ute i hagen så får han tusan stå inne". Min häst har lyckats dra på sig hältor, fraktur och nu senast senskada ute i hagen trots att han under den mesta tiden gått i egen hage. Det är helt sjukt! Efter de första skadorna så ville jag bara linda in honom i bomull men nu börjar jag inse fakta: det spelar ingen roll. 


Kommentarer

Namn:
Kom ihåg

E-mejl: (endast för mig)


WWW:


Kommentar:




Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se