Equitop Myoplast

Förra sommaren så började Hamiltons tidigare brutna käke att spöka igen. Enligt ultraljudet så hade det kommit in ett "främmande föremål" i käken. Förmodligen hade det kommit in en liten pinnbit eller liknande samtidigt som han fick sparken och frakturen kom men att den hade börjat röra lite på sig så det blev irriterat igen. När det sen var bra och jag fick börja rida igång igen så fick jag ett tips av veterinären att testa ett fodertillskott. Equitop Myoplas heter det och det gjorde verkligen susen för min häst. Han fick dock väldigt mycket "busenergi" men på min annars ganska coola gubbe var det bara kul :) Musklerna fick verkligen lite hjälp på traven och jag har en känsla av att igångridningsperioden inte alls blev lika lång som den brukar vara. 

Fodertillskottet säljs bara hos veterinären, iaf gjorde det bara det då men då va det också ganska nytt på marknaden tydligen. Det var också ganska dyrt, nästan 1000kr och då räckte det i en månad cirka. Man ska bara använda det under en kort period, t ex en igångridningsperiod. 

Jag ska absolut köpa det här igen sen när blödningen har försvunnit och jag får börja rida igen...
Det här står om Equitop Myoplast:

Equitop Myoplast är ett välsmakande fodertillskott som understöttar hästens muskulatur. Myoplast är utvunnet av alger och innehåller en unik sammansättning av aminosyror. Med en bra balans av aminosyror svarar hästen bättre på träning, konvalescenstiden förkortas och hästen kan tränas mer frekvent.


Suck!

För tillfället så har jag fullt upp med plugg (skriver en hemtenta) o två extra jobb (får inget CSN i juni). Det är verkligen fullt upp o jag känner att jag försummar både häst o familj. Mamma är snäll o tar det största ansvaret för H o familjen får helt enkelt vänta... Längtar till den 8 när skolan är helt slut (dock börjar sommarjobbet direkt efter). Suck!


Alternativa behandlingar?

Jag är lite kluven i det här med alternativa behandlingar. Det kan säkert vara bra till olika typer av skador men det är ju svårt att dokumentera så det är ju svårt att veta om det verkligen hjälper. Massage och kiropraktik tror jag absolut är bra och jag tror att det är nyttigt att kolla igenom sin häst nån gång ibland om man tränar och tävlar något mer effekttivt. Det är ju bara att kolla tillbaka till oss människor, alla fotbollslag/friidrottare har en massör som de kan ringa när de behöver avslappning, smärtlindring eller ökad cirkulation.

Nu får Hamilton "shockaves" som behandlng mot sin blödning i senan; en typ av alternativ behandling. Som jag sa innan är det svårt att bevisa att dessa typer av behandling gör någon skillnad. Det har gjorts en studie om detta i Sverige på travhästar och deras ryggar men det visade tyvärr ingen skillnad före och efter behandlingarna. Trots detta så är det något man använder sig av vid senskador så man måste ju inom veterinärsyrket ha sett framsteg med denna typ av behandling på mindre muskelbitar. Hoppas jag?
Jag läste också att vissa örter kan vara bra mot senskador. Ex arnikatinktur, hagtorn mm.
Hmm, jag vet inte. Idag är det fem veckor sedan han fick sin senskada och det gör att man är lite extra ridsugen och känner att det är lite extra hopplöst. Det känns som man ser hur alla muskler bara glider av honom...

Norrköpings horse show

Idag har Mor och jag spenderat eftermiddagen på NHS och kollat n kuren. Tinne vann!!

Hamilton

Hamisötnos njuter av att äntligen få återförenas med sin tjej och att äntligen få höbal i hagen igen. Mums!!


Hemma!


Nu är vi hemma från veterinären igen. Det gick... ja sådär.
På ultraljudet så syns det fortfarande en förändring på den yttre böjsenan. En blödning som inte har förändrats sedan vi var där sist, trots metacam. Därför svullnaden runt omkring blödningen finns kvar. Lite som vi misstänkte! Däremot vill hon inte klassa det som en "riktig" senskada då förslitningen/blödningen sitter inne i senan. Det här är mer en blödning ytligt på senan. Hon verkade lite fundersam och lite ovan vid den här typen av skada men behandlingen verkar bli densamma som vid senskada iaf fast hon tror inte att det kommer ta "flera månader" som det kan göra vid senskador.
Vi har påbörjat en shockwaves-behandling. Ger små stötar i området på och kring blödningen för att få läkningen mer effektiv. Vi ska på återbesök om två veckor och göra en ny behandling och se i vilken riktning det går. Nu är det bara att hoppas på att det börjar läka. Tills vidare är det skritt som gäller för att hålla igång magen...



Nu är det dags!

Nu ska vi strax åka till veterinären. Jag är jättenervös o hoppas på det bästa men försöker vara realistisk.


Hästunderstött socialt arbete

Jag har precis vart lite spontan och anmält mig till en ny kurs nästa termin, utöver min egen utbildning. Den är på distans och går på halvfart. Känns perfekt under nästa termin då jag ska ha praktik! Kursen heter hästunderstött socialt arbete och det är en bit på väg på den banan jag tänkt. Den är utformad för de som redan har gått/går ex socionom el liknande. 

Så här har universitetet skrivit om kursen:



"Kursen syfte är att ge grundläggande kunskaper om hur man förstärker klienters sociala färdigheter genom att interagera med hästar. Kursen vänder sig främst till yrkesverksamma inom socialt arbete men även till blivande socionomer, pedagoger, beteendevetare och psykologer. Kursen ger kunskap för att utifrån sin grundprofession använda hästen på ett tryggt och säkert sätt både vid interventioner och i förebyggande arbete. Kursen kommer att behandla hästhållningsformer samt hästens roll i hästunderstött socialt arbete. Därutöver kommer även fokus ligga på kunskap om förebyggande av risker och olyckor i samband med hästunderstött socialt arbete. Som student erbjuds du både individuell handledning samt grupphandledning."

Stressig dag!

Idag har det vart en stressig dag för mig; jobb - skola - jobb - visa addes lägenhet. Har tagit mig med buss fram och tillbaka 3 ggr för att befinna mig på alla rätta platser. (1*3 h, vilken onödig tid)

Pga allt detta så har Hamis skötare tagit hand om honom idag.

Imorn ska han bada så han iaf inte är skitig hos veterinären på fredag nu när han har tappat alla muskler o ser ut som en get igen. Det känns som om tyngdlagen har tagit ut sin kraft och alla muskler bara har glidit ner. Hela H hänger! Haha :)

En bild på min get som bor hos min far. Bara färgen som skiljer Hamilton och Biffen åt just nu :)


Professional choice


Om vi får ett positivt resultat på fredag när vi är hos veterinären och om jag får börja rida, mer än skritt på hårt underlag, så ska jag inom den närmsta tiden investera i ett par professional choise skydd tränkte jag. 

De ska skydda hela benet runt om och vara extra skyddande mot senor och ligament samtidigt som de transporterar bort svett.. Jag tror det kan vara bra nu då senan kommer vara lite mer "ömtålig" den första tiden. De är dyra, runt 1500:- men det är det värt om det hjälper ens en gnutta..

4

Nu är det bara 4 dagar kvar tills vi har återbesök hos veterinären. Längtar efter ett besked, helst ett positivt sådant! Dock är han fortfarande svullen trots nio dagar med metacam så jag förbereder mig på det värsta...

Mamma o jag funderar på att åka förbi Danmark i sommar när vi ändå är i Skåne o kika in gården där Hamilton är uppfödd och döpt efter. (hasselgården) Berättar mer om det nån annan dag :)

En bild på härliga blommor bara för att vädret är så härligt!


Varierande träning


Jag försöker alltid vara noggrann med att rida varierat på H när han är igång. Han tappar lätt den bra inställningen om jag slarvar med det. Självklart lägger jag mer vikt på dressyren eftersom det är där jag satsar men jag rider inte dressyr mer än 3-4 ggr / vecka och jag rider inte i ridhuset mer än tre dagar i rad. Jag brukar försöka hålla de här små reglerna för mig själv och det funkar väldigt bra förutom på vintern i - 20 grader och när det är snöstorm, då blir det lite fler pass i ridhuset tyvärr.
Den här artikeln är rätt bra och man påminns lite om varför det faktiskt är så viktigt med varierad ridning!

http://www.hippson.se/artikelarkivet/veterinar/trana-varierat-for-att-fa-en.htm




Perfekt dag att jobba i stallet på!

Idag är en sån lugn o skön dag. Fint väder o hästarna njuter!


Blue Hors Hertug


Hamiltons är efter Blue Hors Hertug. En otroligt fin häst som är etablerad i aveln både i Danmark och i Sverige. Han vann de danska championaten tre år i rad, som bästa 4- 5- 6-åring och sedan tävlades han i Intermediere I med bra resultat. Han såldes sen till en YR men hon fick inte tävla med honom så länge då han plötsligt dog i skrittmaskinen en morgon för kanske två år sedan om jag minns rätt.






Norrköping horse show

Är på Norrköpings horse show o kollar på en vän som tävlar!


Bra dag!

Idag har det verkligen vart en bra dag.. Fint väder, min syster kom hem från USA med MASSA presenter till mig, jag blev godkänd på min tenta. Jaa, kunde jo inte bli bättre.

Häsmässigt så fuskade jag lite idag.. Jag kände inte för att ta mig ut i skogen med H idag. Det är så himla tråååkigt att bara få skritta. Det är tusan tråkigare än att rida glp-program. haha! 
Jag fuskade med skritten men istället tog vi en gos-dag så det blev både massage, ryktning och betning och sen fick han gå ut i hagen på kvällen igen. Kanske var det ödet att jag bestämde mig för att inte rida innan jag ens kom till stallet, H hade nämnligen en "pigg-dag" och allt han såg var vääldigt läskigt!

Onödig och intressant fakta om häsar 2

  • Hästar sover mellan fem till sju timmar per dygn. Varje sovperiod varar mellan tio och 30 minuter. Hästarna sover i skift, det finns alltid en som är vaken och vaktar även i stallet.
  • Att i kyla så drar sig hästens blodådror samman och hästen svettas inte. Om det är riktigt kallt så reser sig pälsen så det bildas luftfickor som håller värmen mellan huden och pälsen dvs samma effekt som ett varmt täcke. Om hästen rullat sig så får den också där ett extra skyddslager över pälsen.
  • En häst som rids eller körs räknas som fordon och ska därför gå på vägens högra sida.
  • Vid klättring uppför ska man ge hästen så stor frihet som möjligt att arbeta med sin rygg och bakdel, luta dig framåt och förläng tyglarna. Vid klättring utför för du överlivet framåt, behåll kontakten med hästens mun och håll handen stilla.
  • AD-vitaminer i fiskleverolja eller salva är utmärkt medel vid svårläkta sår och för hovvård.
  • Det finns ett talesätt att man måste ramla av 100 gånger innan man kan kalla sig riktigt ryttare? Detta stämmer inte riktigt, men visar att de flesta trillar av några gånger i början

Spikmatta till din häst?




Det är mycket snack om dessa "spikmatte-täckena". Det se verkligen ut som en vanlig "spikmatta" till oss människor men inbyggt i ett täcke. Det är många aquiterapeuter som rekomenderar det och effekten ska väl vara samma som för oss människor också. Man ska känna sig mer avslappnad, öka blodcirkulationen, minska smärta m.m. Jag tycker sånt där är så svårt. För en del funkar det säkert jättebra och för en del inte. Jag har själv en spikmatta och jag gillar det inte medan min mor verkligen gör det. Det måste ju va likadant för hästar tänker jag och eftersom de inte kan prata bli det problematiskt. Att köpa ett sån här täcke för nästan 4000 :- utan en garanti på att det faktiskt hjälper känns dyrt. Vad hände med vanlig hederlig massage som inte kostar mer än ett par trötta händer och möjligtvis lite liniment?



"Accuhorsemat® startade med visionen att få alla hästar i världen att må bättre. Med hjälp av den erkände Equiterapeuten Kauko "Kokko" Luomala har vi nu äntligen hittat lösningen: ett ackupressurtäcke för hästar som vi kallar Accuhorsemat®.


Med en Accuhorsemat® hjälper ägare och skötare sina hästar att slappna av i muskler, öka blodcirkulationen och effektivisera återhämtning efter träning och tävling.

En Accuhorsemat® kan dessutom hjälpa Equiterapeuter att nå ännu djupare i sina behandlingar. Med en mer avslappnad muskulatur blir behandlingar av både massage och ackupunktur ännu effektivare"

Blää!



Idag var det tre veckor sedan Hamilton sträckte sig vilket innebär att han bara har skrittats i tre långa veckor... Jag har varit förvånad över hans lugn men de senaste dagarna har trappats upp lite. Idag lekte han rövare med mor ute under skrittrundan. Det värsta av allt är att han blir så otålig överhuvudtaget att hanskas med.. 

En annan sak jag känner av är mitt humör, jag är så himla ridsugen + att jag är orolig över hur allt kommer bli efter nästa återbesök... allt det här gör att jag automatiskt blir på dåligt humör, speciellt i stallet. Då blir jag så otroligt lättretlig och tyvärr går det nog mest ut över min mor. Inte okej! Men nu när jag iaf har börjat tänka på det så kan jag ju göra något åt det. 


Blir ni också såhär lättretliga när ni inte får rida?

Gräs

Idag har Hamilton fått både beta och så har jag rivit av o fyllt en hel hink som han hetsåt.

Gräs är ju faktiskt den viktigaste delen i hästens dagliga foderstat då det innehåller både vitaminer och fettsyror, o i det fria så betar hästen mellan 18-20 h/dygn.

 





 


Bra artikel om den hållbara hästen






http://www.hippson.se/artikelarkivet/veterinar/sa-far-du-en-hallbar-hast.htm












Dåliga tankar



Ibland när jag kör fast så känns det som jag inte har kommit nånstans med Hamilton och att jag hade kommit så mkt längre om han inte vart skadad så himla mycket...då är det rätt bra att kolla på bilder och minnas tillbaka lite. 




Från att komma till mig när han när han var fyra år och se ut såhär. Han var bara sutten på och jag vet inte hur många ggr jag red in i väggar och liknande för att han var för obalanserad för att svänga på kortsidorna...



...till att idag vara världens tryggaste häst och träna på saker som ingår i de svåraste MSVprogramen och vara startklar de lättare MSVprogramen.





Och detta har skett på ca fyra år... fast med blod, svett och tårar kan man ju lugnt säga :) haha! 



Onödig och intressant fakta om häsar


  • hästens andningsfrekvens i vila är ca 8-16 andetag/min
  • hästen gödslar ca 10-15 ggr per dygn
  • hästen urinerar ca 5 - 10 liter per dygn
  • 60 % av hästens vikt är förlagd på framdelen
  • hästen har ca 700 muskler
  • hästens magsäck rymmer ca 20 liter
  • hela tarmkanalen rymmer ca 200 liter
  • hästens tunntarm är ca 23 m lång
  • tjocktarmen är ca 7 m lång
  • mat passerar hela tarmkanalen på 72-96 timmar
  • hästen har lika många ben som människan dvs ca 205-207 st


Onödig och intressant fakta om häsar 2

  • Hästar sover mellan fem till sju timmar per dygn. Varje sovperiod varar mellan tio och 30 minuter. Hästarna sover i skift, det finns alltid en som är vaken och vaktar även i stallet.
  • Att i kyla så drar sig hästens blodådror samman och hästen svettas inte. Om det är riktigt kallt så reser sig pälsen så det bildas luftfickor som håller värmen mellan huden och pälsen dvs samma effekt som ett varmt täcke. Om hästen rullat sig så får den också där ett extra skyddslager över pälsen.
  • En häst som rids eller körs räknas som fordon och ska därför gå på vägens högra sida.
  • Vid klättring uppför ska man ge hästen så stor frihet som möjligt att arbeta med sin rygg och bakdel, luta dig framåt och förläng tyglarna. Vid klättring utför för du överlivet framåt, behåll kontakten med hästens mun och håll handen stilla.
  • AD-vitaminer i fiskleverolja eller salva är utmärkt medel vid svårläkta sår och för hovvård.
  • Det finns ett talesätt att man måste ramla av 100 gånger innan man kan kalla sig riktigt ryttare? Detta stämmer inte riktigt, men visar att de flesta trillar av några gånger i början

Cavalor Dry feet

Nu har jag äääntligen fått dry feet som jag beställt. Nu när undelaget är bättre i hagen är det dock inte lika akut längre men jag tänkte köra ändå för det är allid mer eller mindre krtiskt med hans små hovar...



Det här är vad som står om det från hemsidan som jag beställde det ifrån. Verkar ju iaf bra och enligt tipset jag fick om det var det bättre än det flesta andra produkter :)
"Fukt och lera kan göra att sulan och strålen blir mjuka (strålröta). Cavalor Dry Feet hjälper snabbt och effektivt att hålla den torr. Användningsområde: Vid sur och försvagad stråle, sula och bärrand. Bevarar och torkar upp Effektiv och snabbverkande Lätt att använda Bruksanvisning Rengör hoven noggrant med vatten. Spraya på hovens undersida. Upprepa behandlingen tills hoven är torr (normalt 4-5 dagar). Kan användas förebyggande en gång i veckan. Om hälta eller inflammation förekommer, konsultera alltid veterinär före användandet. Undvik direktkontakt med hud och ögon (starkt uttorkande)- använd skyddshandskar och skyddsglasögon. Undvik inandning - används endast i väl ventilerade utrymmen"

Promenad

Idag har Hamiltons hela familj vart ute och gått med honom. Elin, Hs skötare, fick rida och jag o mor sprang efter som två små dvärgar jämför me hans långa ben.



Hamilton var på fotohumör idag och ville posa hela tiden! 


Sommarhage

Här är det tänkt att H ska spendera 3 veckor i sommar tillsammans med en liten tjej.

Känslig som han är kan han heller inte gå på bete. Han behöver stödutfodras och han behöver komma in på natten o ta det lugnt, eller dagen om det är mkt varmt. Är han ute dygnet runt men ändå stödutfodras så tappar han vikt ändå. Han behöver komma in o äta i lugn o ro så han inte är så uppe i varv hela tiden så han förbränner mer än han gör av med.

Nu har han dock för första gången i sitt liv lite mage o ta av så den här sommaren kanske blir lättare :)

Det här är än så länge planen. Och att jag ska ha han igång hela sommaren, tänkte ta typ 2 veckor till o rida ut varannan dag o göra roliga grejer. Vill inte ställa av han då han ofta står nån vecka ibland pga att nåt hänt.

Nu får vi väl dock se hur allt blir efter nästa vet. besök men det här var planen fram tills för några dagar sen iaf.


Suck!

Kom precis hem från veterinären. Vi både röntgade och ultraljudade. Röntgen visade ingenting men på ultraljudet kunde hon se en förändring på den ytliga böjsenan. Det var dock fortfarande lite vätska under huden så det gick inte at se så jättetydligt så vi får komma tillbaka om två veckor. Vi får hoppas att det är svllnaden som trycker på så det blir bättre. Hon sa iaf att prognosen är god men jag håller på att bli galen här. God för vad? För att han ska bli helt återsälld inom ett halvår/år eller för att han ska kunna komma igång såfort som möjlig så jag kan tävla i slutet av denna termin? Jaja, hon kunde inte säga så mkt mer så det är bara att vänta dessatvå veckor. Metacam och skritt och mkt lindad kommer dessa veckor bestå av. 


Jag hoppas av hela mitt hjärta att det kommer bli bra så fort som möjligt. Men herregud vilken bra häst jag har. Så himla snäll att ha med sig vart man än åker, börjar bli riktigt duktig med lastnigen oxå :)

Skrittlekar



Nu när jag har skrittat ut nästan en timme varje dag i en och en halv vecka så har det börjat bli lite långtråkigt. Jag vet att jag är knäpp men jag hittar på saker som jag kan koncentrera mig på så tiden ska gå liiite fortare. En grej/tvångtanke (haha) är att jag inte få styra med nåt annat än kroppsvikten och att jag hela tiden måste hålla mig i mitten av vägen, det kan va lite snirkligt på en häst som får för sig o gå lite som han vill. En annan "lek" är att jag ska känna varje gång ett visst ben, typ höger bak, sätts ner i backen..


Känner mig ännu mer knäpp nu när jag berättar det här högt. haha!

Bokat

Nu har jag bokat veterinärtid. Ringde o pratade med dem o fick tid redan på onsdag. Det kanske inte är ngt farligt men det känns skönt att få det bekräftat. Det är ju fortfarande väldigt galligt o lite svullet så ngt är ju fel.


Favorit!



Det här är Hamis absoluta favorit borste! Han får inte nog när jag masserar han med den. Och det roligaste är att han inte riktigt vet vart han ska ta vägen o vill klia tillbaka, eller iaf klia på nåt (typ väggen). Mulen går på högvarv och blir lika lång som en snabel.

13 h i stallet

Yepp, idag var det tävlingar i stallet igen samtidigt som jag och mor har haft helgen och alla fodringar så 13 timmar har vi vart där idag. Jag har t o m skav efetr ridbyxorna nu.. 

Hamilton är tyvärr inte så mkt bättre. Svullnaden gick ner efter nattens lindning men tyvärr var han tvungen o stå inne nästan hela dan då jag inte ville att han skulle stressa i hagen när alla transporter och så åkte förbi. En skrittur ute på en timme och två timmar i hagen hjälpte inte så mkt så svullnaden kom tillbaka..


Imorn tänkte jag ringa veterinären och rådfråga hur de tycker att jg ska göra.. Håll tummarna alla för att det kommer gå  bra! Börjar dock inse att det inte blir någon tävling i helgen iaf..

usch!!

Idag har det vart hopptävlingar i stallet hela da´n och jag har hjälpt en vän som kom och tävlade. De var superduktiga och gick sin andra 1,20 - felfritt :)
Förövrigt så hoppade jag upp på H idag och travade lite i ridhuset. Tyvärr är han fortfarande inte ren och jag är lite orolig över att han fortfarande är rätt svullen. Jag har ingen bra känsla över det här! :(




Han är lite svullen och rätt gallig, vilket han aldrig är annars. Han får alltid "beröm" av veterinärerna för att han har så fina leder. Galligheten sitter precis vid djupa och ytliga böjsenan och svullnaden sitter över kotan. 
Jag hoppas av hela mitt hjärta att svullnaden är borta inom några annars blir det veterinären. Buhu!

Skillnad?

Lördag... vad skönt:) Men jag ska strax ut tll stllet där det är regionala hopptävlingar idag.
Hittade två bilder på Hamilton som är tagna ur nästan samma vinkel fast med typ två års mellanrum. Han ser så liten och späd ut på det första kortet. Fast jag ve inte, om man ska bedömma efter korten så verkar hans huvud ha växt mest. haha!
Det är kul att ha kort så man faktiskt kan se en sån här skillnad. Tyvärr är jag väldigt dålig på att ta kort och att va med på kort. Jag är så himla ofotogenisk och jag har inget tålamod till att stå o vänta medan korten tas :P

Köpa häst?

I nya tidningen av hästmagazinet så står det vad man ska tänka på och hur man får råd och allt sånt när man ska köpa häst.

Enligt HM så är en "budgethäst" upp till 50.000 så billig av en anledning. Och de säger att om allt är normalt så ska en häst inte kosta så lite.

En häst mellan 50.000-200.000 kan du tävla med i de lättare klasserna. Här finns det dock "lyckohistorier" där ryttare lyckats ta upp "billiga" hästar högt i klasserna.

Över 200.000 är en "lyxhäst".

Jag vet inte riktigt om jag hållet med dem. Eller; vad är "lätta klasser"? Då tänker jag upp till LA sen blir det ju MSV o det ser jag som en bit över de lättaste klasserna. Om jag köpte en häst för 200.000 som bara hade kapacitet för LA så skulle jag nog bli väldigt besviken.

De vågar sig oxå på att tyda "det hemliga säljspråket". Om man ska köpa häst någon mer gång i sitt liv så kommer jag ju efter den här artikeln vara enormt mycket mer kritisk än sist iaf. Haha!


Buhu!!

Hamilton, Hamilton, Hamilton! Vad ska jag ta mig till med denna häst. Idag när jag skulle ta in han från hagen var han helt vild. Fick inte stopp på hans skenande o sprättande med bakbenen! O när jag äntligen fått in han i boxen såg jag att han blödde nere vid kronranden. Det var bara att tvätta rent o linda på ett galoppbandage. Det såg inte djup ut men H verkade iaf tro att han var döende o ville ha benet mer i luften än i backen.

Som tur är var det samma ben han är svullen i sen sträckningen.

Imorn ska mamma skritta ut en lång sväng i skogen o sen på lördag måste jag nog komma igång o trava lite ute. Han har stått i två dagar o han är redan galet pigg fast jag tog bort kraftfodret på en gång.

Mads sa att hertughästar brukar vara väldigt nerviga! När H har vart lite för smal har det inte vart några stora problem men ju mer muskler o hull han får ju mer förstår jag vad han menar! Haha!


Hästviskare

Jag har tänkt på det här med människor som kan prata med hästar, eller andra djur med för den delen. Jag vet inte om jag tror på det men det är i vilket fall som helst väldigt fascinerande. Jag har hört historier om folk som haft en hästviskare ute och blivit tillsagd att hästen vill ha en kanin som kompis i boxen. Han fick sedan den här kaninen och de blev verkligen bästa vänner..

Jag vet heller inte om jag skulle våga ta ut någon till H. Tänk om han skulle säga saker som jag absolut inte skulle vilja höra, eller att han verkligen ogillar mig :P haha! Samtidigt vore det en kul grej!





Jag vet inte om man kan kalla Tobbe Larsson för en hästviskare men han kan iaf läsa av en hästs kroppspråk väldigt bra :)


Sool

Vad skönt det är med sol, man blir så mkt gladare av det :)

Idag skrittade jag o H ut. Han gick mkt bättre idag, igår drog han faktiskt benet efter sig lite. Däremot så var han idag istället svullen nere vid kotan på utsidan o gallig i lederna på insidan. Det blev bättre av skritturen men inte helt bra. Om det är lika svullet imorn så ringer jag equiterapeuten så jag kan checka av läget innan tävlingen. Hellre att han får vila nästan ända in till start än att dra upp ngt.

Mitt ridsug dämpad dock inte av att bara skritta på lång tygel :(


stallet...


 image description

Nu är jag värd att åka till den här sötnosen efter sju timmars tentaskrivande...


carroträning

Jaa, igår var det dags för carroträning igen. Varannan måndag kör jag. Herregd vad bra det gick. Det har inte gått såhär bra någonsin tror jag och både ja o H fick beröm hela tiden. Vi körde lite lösgörande först och sedan gick vi igenom programmen igen som jag ska tävla om två veckor, msv c1 och c2. Det gick verkligen super och jag fattar inte hur det kan vara sån skillnad från dag till dag. När jag skulle trava av honom var han dock lite ojämn. Han tappade bakbenet litegrann när jag skulle byta varv o så. Jag tror att han kanske sträckte sig lite i sista inridningen där det är mellantrav. Han tappde mark lite så kanske sträckte han till sig lite då. Vi får hoppas att det bara är lindrigt men för säkerhetens skull blir det skritt ut i skogen ett par dagar och massage och liniment. Jag hoppas verkligen att om tre, fyra dagar när jag rider igång igen att han är fräsch.

Känner redan att jag är himlans ridsugen eftersomsom det gick så bra igår. En bra sak är väl att jag kan koncentrera mg fullt ut på min tenta som jag har att skriva här. Har dragit ut lite på den så känner mig lite stressad. Men det ska nog gå :)

RSS 2.0