Förvirrad!

Allmänt | 2012-06-10 | 21:15:12 Kommentera här! » 0 st

Jag har läst det här utklippet i en artikel...

"Senor innehåller fibrer, kollagenfibrer som i en frisk sena ligger längstgående med senan. När senan blir skadad så hamnar kollagenfibrerna i oordning, som "plocke-pinn". Hylartil påskyndar processen att lägga kollagenfibrerna till rätta.
Man har också sett att aktiv vila (kontrollerad skrittmotion) påverkar fibrerna positivt, de rätar snabbare ut sig än om hästen förblir stillastående och därigenom så ökar de möjligheterna för senan att hålla när hästen ska börja träna igen.
Beroende på skadans omfattning så får man räkna med 6-12 månaders konvalescens innan hästen kan vara i tävlingsmässigt skick igen. En del senskador är så svåra att prognosen är dålig för all framtid."

...det var på grund av detta som jag de första fem veckorna skrittade men sen när blödningen inte hade blivit det minsta bättre så beslutade jag mig för att sluta, bara få gå så mkt som möjligt i hagen. 

Jag vill verkligen att H ska bli bra o hellst NU! Jag förstår att det inte kommer bli så men jag vill bara veta om den här stötvågsbehandlingen han går igenom nu hjälper eller om vi bara kan strunta i den o gå på nästa behandling. Jag antar att det skulle vara att behandla med tuppkam. 

Veterinärer är ju inte de bästa i att förklara och berätta hur allt står till. Vi måste verkligen dra ur henne saker och hon är inte det minsta pedaogisk. Hon berättar en "lyckohistoria" där hästen gått i hage ett år och sedan påbörjat behandling och blivit bra. Som att det skulle vara någon tröst? Haha! Jag vill inte vänta i ett år? Jag vill rida NU!

Kommentarer

Namn:
Kom ihåg

E-mejl: (endast för mig)


WWW:


Kommentar:




Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se