sadlar

Allmänt | 2012-03-22 | 17:25:32 Kommentera här! » 0 st

Det har vart lite fullt upp nu i dagarna då min kära far har fyllt 50. Men nu är han grattad så det räcker och blir över :) 

Jag har under min hästtid bara hunnit med att äga (egentligen inte för mamma gör det, haha) en häst men jag har däremot hunnit med att köpa 3 helt nya sadlar. Den första jag köpte var till min foderhäst och det var en Bates innova cair.

Jag hade den i svart såklart och med de stora stöden. Jag gillade den verkligen då men jag kan nog inte tänka mig att sitta fast så mkt i skänkeln idag. Hmm, hur tänkte jag. Minns fortfarande skräcken i mina tränares ögon varje gång jag bad de hoppa upp på Hamilton. Haha! 


När jag sen fick Hami så hade jag denna sadel ett tag för den passade även honom men han fick små små knölar av den på ryggen. Denna sadel har luftstoppning och såklart klarar inte lilla bomullstussen av det då luften rör sig hela tiden i sadeln. Då bytte jag sadel till Prestige top dressage.

Jag gillade verkligen den här sadeln, djupt säte och väldigt skön att sitta i. Tyvärr så är lädret så hårt så den blev rätt repig under de ca 2 åren som jag hade den. Det blev repor av stigbyglarna så fort de nuddade sadeln, typ, och det var skittråkigt. Det är mkt pengar man lagt ner och man är inte så rädd om nåt som man är om sadeln :)
Hamilton växte däremot väldigt mkt under de första åren, nästan 8 cm från att han var 4-7, så den började ligga i framvikt och han gillade den inte alls. 

Innan nyår så köpte jag en ny sadel och det var Hamilton själv som valde den, kan man verkligen säga. Hans val blev en Frank Baines Omni.

Jag älskar den... sitsen är en blandning av gele och den är så mjuk att sitta i, att den är superdjup är ett till plus. I början tyckte jag att det var svårt att komma intill med skänklarna men det insåg jag sen bara var en vanesak från gamla sadeln. Jag har den i 17.5 och den har rätt stora kåpor så nackdelen är att schabraken ser ut som små stjärtlappar under. Jag får pga denna sadel specialbeställa schabrak i 18" hos Mias. Har bara skaffat ett än så länge för de är rätt dyra men måste inom de närmsta dagarna beställa ett tävlingssvhabrak så jag iaf ser normal ut bland folk :)
Hamilton trivs väldigt bra i den och det var ungefär i vevan med sadelbyta som allt började vända till det positiva. Undra om det var den? :)

I alla sadelbyten så har jag fått lära mig hur viktigt det är med en utprovad sadel. Idag skulle jag aldrig rida i en sadel som inte var utprovad av en professionell sadelutprovare. Jag har förstått att det är väldigt smärtsamt för hästen att gå med en sadel som inte är ok. Vill man sikta högt tycker jag att sadel är steg 1!

Kommentarer

Namn:
Kom ihåg

E-mejl: (endast för mig)


WWW:


Kommentar:




Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se