Alternativa behandlingar?

Allmänt | 2012-05-28 | 19:30:47 Kommentera här! » 0 st

Jag är lite kluven i det här med alternativa behandlingar. Det kan säkert vara bra till olika typer av skador men det är ju svårt att dokumentera så det är ju svårt att veta om det verkligen hjälper. Massage och kiropraktik tror jag absolut är bra och jag tror att det är nyttigt att kolla igenom sin häst nån gång ibland om man tränar och tävlar något mer effekttivt. Det är ju bara att kolla tillbaka till oss människor, alla fotbollslag/friidrottare har en massör som de kan ringa när de behöver avslappning, smärtlindring eller ökad cirkulation.

Nu får Hamilton "shockaves" som behandlng mot sin blödning i senan; en typ av alternativ behandling. Som jag sa innan är det svårt att bevisa att dessa typer av behandling gör någon skillnad. Det har gjorts en studie om detta i Sverige på travhästar och deras ryggar men det visade tyvärr ingen skillnad före och efter behandlingarna. Trots detta så är det något man använder sig av vid senskador så man måste ju inom veterinärsyrket ha sett framsteg med denna typ av behandling på mindre muskelbitar. Hoppas jag?
Jag läste också att vissa örter kan vara bra mot senskador. Ex arnikatinktur, hagtorn mm.
Hmm, jag vet inte. Idag är det fem veckor sedan han fick sin senskada och det gör att man är lite extra ridsugen och känner att det är lite extra hopplöst. Det känns som man ser hur alla muskler bara glider av honom...

Kommentarer

Namn:
Kom ihåg

E-mejl: (endast för mig)


WWW:


Kommentar:




Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se