Planering

Allmänt | 2012-09-10 | 11:46:00 Kommentera här! » 0 st

Nu har jag ju äntligen fått börja rida lite mer än jag har fått innan så därför har jag gjort en liten planering för att iaf få  känna på framtiden lite. Förutsatt att läkningsprocessen går åt rätt håll då då. 
 
v 37. trav/lugn glp 5 min, tur ute mellan 30-60 minuter sammnlagt
v 38. trav/lugn glp 10 min, "--"
v 39. samma
v 40. samma
v 41. trav/glp 15 min
v 42. samma
v 43. trav/glp 20 min, tur ute ca 60 min
v 44. samma

Återbesök!
 
Nu får jag rida varje dag om jag så kan men jag ska försöka att hålla mig till uteritter på lite hårdare underlag. Veterinären sa dock att om det skulle regna/isigt så får jag rida inne. Hellre inne än inte alls. Vilken tur att vi har dubbla ridhus, alltså 22*80, så jag inte behöver rida på så mkt böjda spår :)

En grundregel som jag alltid ha fått lära mig är att det tar ungefär lika lång tid att rida igång en häst som den har fått stå. Hamilton har nu stått/haft aktiv vila i fyra månader och det jag kommer få rida de närmsta två månaderna är väldigt begränsat. Jag räknar alltså med ca 6 månader från nästa återbesök till att vara tillbaka vid samling, glpombyten o allt det som jag tränade på de sista månaderna. 

Min plan för att ändå komma tillbaka så fort som möjligt är att försöka rida honom med bra framåtbjudan och rund i formen för att ändå så fort som möjligt kunna skymta den där överlinjen igen :) 
 
Jag ska oxå under tiden hjälpa till att rida en liten söt häst nån dag i veckan eller så. Det är ju bara bra för min utveckling, även om hon är väldgt grön så blir det lite mer "riktig" ridning. Kan kanske presentera henne här nån dag :)

Kommentarer

Namn:
Kom ihåg

E-mejl: (endast för mig)


WWW:


Kommentar:




Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se